Santana ny sort i fruktodlingen

I höst kommer vi att erbjuda en ny äppelsort i vårt sortiment. Vi har planterat 100 nya träd av denna sort samt ytterliga ca 40 Discovery. Santana mognar mycket sent och är en bra sort för lagring. Sorten är framtagen med syfte att vara skonsam för de som är allergiska mot äpplen. Den innehåller väldigt lite av det protein som en del är känsliga mot.

Blomningen är igång och det ser ut att kunna bli mycket frukt till hösten. Bladgödslingen med Bioväxt har börjat och kommer att genomföras regelbundet fram till skörd. Bioväxt är ett biologiskt gödselmedel men bl.a. brännässla som dessutom har sidoeffekter på vissa skadedjur och andra sjukdomar som förekommer i fruktodling. I år säljer vi också Bioväxt till våra kunder i vår gårdsbutik. Dessutom är Bioväxt närproducerat eftersom det tillverkas Veddige.