Om oss

Strömmared Östergården ligger i Västergötland, nära gränsen till Halland. Vi bedriver ett diversifierat jord- och skogsbruk. Vi har en ekologisk fruktodling, ett gårdsmusteri och gårdsbutik. Gården ligger i Lillåns dalgång, omgiven av välskötta åkrar och betande djur.

Vi som bedriver verksamheten på gården är Gustav, Helena och Tommy. Utöver fruktodlingen har vi också några fjällnära kor, höns av lantras, några bondkatter och jaktlabradoren Felix. Vi vill leva så nära naturen som möjligt och producera vår egen mat i så stor utsträckning som möjligt.

garden

 

Vår släkt har bott i Strömmared by sedan 1600-talet. På gården har det tidigare bedrivits traditionellt lantbruk med framförallt mjölkproduktion. Längre tillbaka i tiden har även lin odlats för såväl husbehov som produktion.

Idag odlar vi lin i mindre skala i samarbete med De sju häradernas hemslöjdsförening. Vi träffas en gång i måndagen för att odla och bereda lin. Ambitionen är att utveckla denna verksamhet till ett lincentrum även för allmänhet att besöka.

Välkommen!
Gustav, Helena och Tommy

helena-och-tommy