Om oss

Strömmared Östergården ligger i Västergötland, nära gränsen till Halland. Vi bedriver ett diversifierat jord- och skogsbruk med turismverksamhet. Vi har en nyetablerad ekologisk äppelodling och ett gårdsmusteri.  Vi tar också emot gäster i mangårdsbyggnaden, där vi har tre bekväma rum med egen toalett och dusch, nya högklassiga sängar, farmors trasmattor på golvet och utsikt över åkrarna.

garden

Gården ligger i Lillåns dalgång, omgiven av välskötta åkrar och betande djur. En god och omsorgsfullt tillagad frukost serveras i stora salen eller i trädgården varje morgon. Det är lätt att dröja sig kvar med en bra bok när du ätit klart. Var i så fall beredd på sällskap av katten Sigge, han uppskattar också det goda livet under ett äppelträd.

Självklart är du välkommen att delta i gårdens sysslor med oss. Eller ta en tur längs den gamla byvägen och titta till den växande, ekologiska äppelodlingen. På gården lever inte bara vi och våra barn utan också jaktlabradoren Felix, katten Sigge och några dvärghöns.

Helenas släkt har bott i Strömmared by sedan 1600-talet, och vi är stolta över att nu kunna erbjuda andra att uppleva atmosfären av svunna tider samtidigt som vi lagt ner omsorg på att det ska vara bekvämt, ekologiskt och välkomnande. På Strömmared Östergården får du jordnära vardag och avkoppling på samma gång.

Att göra på gården och i dess närhet

  • Vandra och cykla längs åkrar, ängar och sjöar.
  • Fiska i den artrika Lillån.
  • Fågelskådning.
  • Varva ner och koppla av i trädgården.
  • Delta i gårdens sysslor.

Välkommen!
Helena och Tommy

helena-och-tommy